Praktijk Theo van Campenhout
Vredenseweg 79 7101 LL Winterswijk
Schaerweijdelaan 143 3702 GD Zeist
06-23534673
info@theovancampenhout.nl

Theo van Campenhout

Zwangerschapsreflexologie

Genieten van de Zwangerschap

Zwanger zijn is bijzonder. Er groeit een nieuw leven in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Reflexologie helpt je daarbij. Deze behandelmethode geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning.

Wat is Zwangerschapsreflexologie ?

Zwangerschapsreflexologie is een natuurlijke geneeswijze. Uitgangspunt is dat op de voeten, de handen en het hoofd zones liggen die corresponderen met alle organen en weefsels in je lichaam. Massage van deze zones stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, zet aan tot een natuurlijke vorm van herstel en bevordert de balans tussen lichaam en geest. Iedere zone van het lichaam wordt teruggevonden op de voet.

Waarom de periode tijdens en/of na de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel in je lichaam en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te verbeteren en eventuele klachten te verlichten. Zowel lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Tijdens de behandeling maak je intensief contact met je ongeboren baby. Na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden zodat je je weer baas over je eigen lichaam voelt.

De Therapeut

Zwangerschapsreflexologie is een specialisatie en de therapeut beschikt over voldoende kennis van de zwangerschap. Deze therapeut heeft een HBO beroepsopleiding gevolgd.

Verlichting zwangerschapsklachten

De reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid,   stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid,   oedeem, (milde) hoge bloeddruk, en beginnende zwangerschapsdiabetes. Reflexologie kan tevens ingezet worden bij het draaien van een stuit-of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent. Het is goed als de klachten verlicht kunnen worden zonder het gebruik van medicijnen. Het lichaam wordt door de reflexologie geactiveerd om het zelfgenezend vermogen te gebruiken. Dit is ook een reden waarom de therapie zo breed inzetbaar is.

Behandeling na een Miskraam

Zwangerschapsreflexologie kan ook helpend en helend zijn voor vrouwen die een miskraam hebben gehad. Het is heel belangrijk dat er voor hen ruimte is om te vertellen wat er is gebeurd en hoe zij het hebben ervaren. Maar ook dat er genoeg tijd is om te rouwen. De behandeling helpt het lichaam om de miskraamsituatie geestelijk te ondersteunen lichamelijk af te ronden, hierdoor kan je weer in een optimale conditie komen om eventueel opnieuw zwanger kan raken.

Behandeling een zwangerschap te bevorderen
 
Zwangerschapsreflexologie kan het lichaam beter voorbereiden op het ‘zwanger willen worden’ doordat het zorgt voor een betere doorbloeding. Vruchtbaarheid, vruchtbaar zijn, lijkt in deze tijd niet langer meer een vanzelfsprekende zaak te zijn. D.m.v. voetreflexologie kan ook de man in een optimale conditie worden gebracht zodat de kans op zwangerschap toeneemt. Voor steeds meer stellen betekent dat vooraf een periode van ‘werk aan de winkel’. We kijken samen naar je levensstijl en adviseren je hoe de zwangerschap te bevorderen.

heup en voeten