Praktijk Theo van Campenhout
Vredenseweg 79 7101 LL Winterswijk
Schaerweijdelaan 143 3702 GD Zeist
06-23534673
info@theovancampenhout.nl

Theo van Campenhout

Zwangerschapsreflexologie

Genieten van de Zwangerschap

Zwanger zijn is bijzonder. Er leeft een nieuw leven in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd meer kunnen genieten. Reflexologie helpt je hierbij. Verder biedt het jou en de baby rust en ontspanning.

Wat is Zwangerschap reflexologie?

Zwangerschap reflexologie is een alternatieve geneeskunde. Uitgangspunt is dat op de voeten, de handen en het hoofd zones zijn in je lichaam. Massage van deze zones stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, zet op een natuurlijke vorm van herstel en bevordert de balans tussen lichaam en geest. Elke zone van het lichaam wordt teruggevonden op de voeten.

Waarom de periode tijdens en / of na de zwangerschap?

In de zwangerschap gebeurt veel in je lichaam en vindt je veel veranderingen. Zwangerschap reflexologie is gericht op je gezondheid in deze belangrijke periode te verbeteren. Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Contact met je ongeboren baby tijdens de behandeling maak je intensief. Na de bevalling helpt het om weer in balans te komen. 

De therapeut

Zwangerschap reflexologie is een specialisatie en de therapeut  heeft een HBO beroepsopleiding gevolgd.

Verlichting zwangerschapsklachten

De reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je moet denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk, en beginnende zwangerschapsdiabetes. Het is goed als de klachten verlicht kunnen worden zonder tussenkomst van medicijnen. Het lichaam wordt door de reflexologie overgenomen om het zelf genezend vermogen te gebruiken. Dit is ook een reden waarom de therapie zo breed inzetbaar is. 

Behandeling na een Miskraam

Zwangerschap reflexologie kan ook helpen en helpen bij vrouwen die een miskraam hebben gehad. Het is heel belangrijk dat er voor hen ruimte is om te vertellen wat er is gebeurd en hoe zij het ervaren hebben. Maar ook dat er genoeg tijd is om te rouwen.

De zwangerschapsreflexologie helpt het lichaam om de tegenslag te verwerken en daarna in conditie te komen om mogelijk opnieuw zwanger te raken.

Behandeling en Zwangerschap reflexologie


Door de reflexologie wordt het lichaam sterker om 'zwanger te worden' een betere doorbloeding bevorderd het. Vruchtbaarheid, vruchtbaar zijn, lijkt een vanzelfsprekende zaak. D.m.v. voetreflexologie kan ook de man in een betere staat komen om de zwangerschap te bevorderen.

Dat  betekend dat er een periode van 'werk aan de winkel' is. We kijken samen naar je leven, en draag je bij, hoe de zwangerschap te creëren.

heup en voeten