Praktijk Theo van Campenhout
Vredenseweg 79 7101 LL Winterswijk
Schaerweijdelaan 143 3702 GD Zeist
06-23534673
info@theovancampenhout.nl

Theo van Campenhout

Zwangerschapsreflexologie

Genieten van de Zwangerschap

Zwanger zijn is bijzonder. Er leeft een nieuw leven in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd meer kunnen genieten. Reflexologie helpt je hierbij. Verder biedt het jou en de baby rust en ontspanning.

Wat is Zwangerschapsreflexologie?

Zwangerschapsreflexologie is een alternatieve geneeskunde. Uitgangspunt is dat op de voeten, de handen en het hoofd zones zijn in je lichaam. Massage van deze zones stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, zet aan tot een natuurlijke vorm van herstel en bevordert de balans tussen lichaam en geest. Elke zone van het lichaam wordt teruggevonden op de voeten.

Waarom de periode tijdens en / of na de zwangerschap?

In de zwangerschap gebeurt veel in je lichaam en vindt je veel veranderingen. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te verbeteren. Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Tijdens de behandeling maak je intensief contact met je ongeboren baby. Na de bevalling helpt het je om weer in balans te komen. 

De therapeut

Zwangerschapsreflexologie is een specialisatie en de therapeut. Deze therapeut heeft een HBO beroepsopleiding gevolgd.

Verlichting zwangerschapsklachten

De reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je moet denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid, oedeem, (milde) hoge bloeddruk, en beginnende zwangerschapsdiabetes. Het is goed als de klachten verlicht kunnen worden zonder tussenkomst van medicijnen. Het lichaam wordt door de reflexologie geactiveerd om het zelfgenezend vermogen te gebruiken. Dit is ook een reden waarom de therapie zo breed inzetbaar is. 

Behandeling na een Miskraam

Zwangerschapsreflexologie kan ook helpend en helend zijn voor vrouwen die een miskraam hebben gehad. Het is heel belangrijk dat er voor hen ruimte is om te vertellen wat er is gebeurd en hoe zij het ervaren hebben. Maar ook dat er genoeg tijd is om te rouwen.

De zwangerschapsreflexologie helpt het lichaam om de tegenslag te verwerken en dan in conditie te komen om mogelijk opnieuw zwanger te raken.

Behandeling en Zwangerschapsreflexologie


Door de reflexologie wordt het lichaam sterker om 'zwanger te willen worden' een betere doorbloeding bevorderd dat. Vruchtbaarheid, vruchtbaar zijn, lijkt een vanzelfsprekende zaak te zijn. D.m.v. voetreflexologie kan ook de man in een betere staat komen om de zwangerschap te bevorderen.

Dat betekend dat er een periode van 'werk aan de winkel' is. We kijken samen naar je leven, en draag je bij, hoe de zwangerschap te bevorderen.

heup en voeten